Hei, olen Elina

Olen koulutukseltani filosofian tohtori, kasvatustieteiden lisensiaatti, psykoterapeutti, erityisopettaja, lastentarhanopettaja, musiikkiterapeutti ja tarinateatteriohjaaja. Toimin psykologian professorina Tampereen yliopistossa ja olen varhaiserityiskasvatuksen dosentti Turun yliopistossa. Nykyinen päätyöni on tutkimuspainotteinen neuropsykiatriset häiriöt ja kehitysvammapsykologia keskeisinä teemoina.  Tutkin mm. vuorovaikutusta ja erityisen innostunut olen ajattelun ja tunteiden tutkimuksesta sekä uskomusten vaikutuksesta käyttäytymiseemme. Iso osa työtäni on väitöskirjatutkijoiden ohjaaminen. Lisäksi teen vähän psykoterapiatyötä kaiken ikäisten asiakkaiden kanssa ja toimin kouluttajana Siriassa. Aikaisemmin olen ollut opettajien kouluttajana, erityisluokanopettajana, päiväkodin johtajana ja tehnyt satojen asiakkaiden kanssa musiikkiterapiaa vuosikymmenien aikana.

Kouluttajana ja terapeuttina uskon jokaisen ihmisen voimavarojen mahdollisuuksiin, jotka herkällä ja dialogisella lämmöllä saadaan yhdessä avuksi elämän mutkiin tai asiantuntijuudeksi auttamaan toisia ihmisiä. Ajattelen, että ratkaisukeskeisestä terapiasta voi jokainen hyötyä, myös lapsi, joka ei itseään vielä osaa ilmaista tai ikäihminen, jonka ajattelusta lähitapahtumat jo häipyivät. Oma työskentelytapani on musiikkia, tanssia ja draamaa hyödyntävä ja luovia, toiminnallisia menetelmiä soveltava.

Lepään laiskotellen kotona ja mökillä, nautin aikuisista lapsistani ja heidän perheistään ja erityisesti lastenlapsista. Energiaa saan joogasta ja kuorolaulusta, ihanista ystävistä, metsän hiljaisuudesta tai kaupungin vilinästä!

Lue lisää