Hei, olen Essi

Toimin Siriassa nuotti-valmentajana Pohjois-Savossa ja SiriaMindissa lyhytterapeuttina ja työnohjaajana. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa näkyy kaikessa toteuttamassani asiakastyössä, ulottuen myös oman elämäni teemoihin. Reflektoin jatkuvasti omaa toimintaani ja käyttämiäni menetelmiä suhteessa asiakkaan tavoitteisiin ja etenemiseen. Uskon tämän välittyvän asiakkaalle turvallisena ja luotettavana ilmapiirinä, jossa on helppo asettua omien epävarmuuksien, kipujen ja keskeneräisyyden äärelle. Ja mikä tärkeintä; ilmapiirinä, joka kannustaa ja rohkaisee etenemään määrätietoisesti kohti omia tavoitteitaan.

Reilu parinkymmenen vuoden työkokemus ihmisten parissa on opettanut minulle, että jokainen kohtaaminen voi olla merkityksellinen.

Minua on kuvattu empaattiseksi ja lämpimäksi, mutta samaan aikaan napakaksi, oivaltavaksi ja eteenpäin suuntaavaksi ammattilaiseksi. Työtäni haluan tehdä ennen kaikkea oman persoonani kautta, joten huumori, leikkisyys ja suorapuheisuus ovat olennainen osa myös toteuttamaani asiakastyötä. Minulla on jo laajasti näkemystä ja ymmärrystä ihmisyydestä, inhimillisyydestä ja sen eri ilmenemismuodoista. Koen kuitenkin tärkeäksi ylläpitää ja syventää ammattitaitoani jatkuvasti, jotta voin antaa asiakkaalle parhaan mahdollisen yksilöllisen tuen.

Ajankohtaisesti opiskelen ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi (valmistun 11/2023) sekä suoritan kriisi- ja poikkeusolojen asiantuntija korkeakouludiplomia. Voimalauseeni on William Blaken ajatelma (vapaasti suomennettuna): ”Ei lintu liian korkealle lennä, jos se lentää omilla siivillään.” Minua lause muistuttaa siitä, kuinka tärkeää on elää omien arvojensa mukaisesti ja tavoitella oman näköistä elämää, vaikka se ei aina olisikaan se helpoin ja suorin reitti.

Lue lisää