Moi, olen Kaisa

Toimin Siriassa nuotti-valmentajana Salon seudulla ja SiriaMindissa lyhytterapeuttina. Koulutukseltani olen Sirian ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (50 op) ja valmentaja. Olen pohjakoulutukseltani toimintaterapeutti ja opettaja. Olen työskennellyt ammatillisessa oppilaitoksessa opettajana ja yksilöohjaajana. Lisäksi olen opiskellut mm. Työkykykoordinaattoriksi ja NLP:n perusteita.

Ihmisten kohtaaminen ymmärtävästi ja hyväksyvästi on minulle tärkeää niin ammatillisesti kuin yksityiselämässäkin. Erilaiset persoonat ja ajattelutavat, sekä etenkin tarinat niiden taustalla ovat aina kiinnostaneet minua. On tärkeää, että jokainen voi tulla kohdatuksi ja saada apua huoliinsa mahdollisimman helposti.

Tarinoitakin kiinnostavampaa on se, mihin suuntaan lähdetään tästä hetkestä eteenpäin. Ihminen ei aina huomaa omia vahvuuksiaan tässä ja nyt. Olen hyvä huomaamaan ja tuomaan esille niitä seikkoja, joiden avulla voimme yhdessä löytää meissä jokaisessa piilevän potentiaalin. Tähän on olemassa monia keinoja keskustelusta erilaisiin harjoituksiin. Itsetutkiskelun ja muutosten tekeminen on mahdollista ja pitkäkestoista vain, jos motivaatio lähtee itsestä.

Tapaamiset kanssani ovat rentoja, ja keskusteluista voit ottaa matkaasi juuri sen, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta. Suhtaudun asioihin lempeydellä ja hyväksyvästi, toisinaan myös kevyellä huumorilla. Tärkeintä on, että koet olosi ymmärretyksi ja kuulluksi. Mikään murhe ei ole niin suuri tai pieni, etteikö siitä kannattaisi puhua.

Toimintaterapeuttina toimiessani olen omaksunut monipuolisia tapoja asiakaskohtaamisiin, eikä tapaamisten tarvitse aina tapahtua hiljaisessa huoneessa istuen. Voimme tavata myös tekemisen äärellä; lähteä kävelylle tai ajelulle, kokkailla, taiteilla tai vaikka käydä kaupassa. Toisinaan mielekäs tekeminen helpottaa ajatuksenjuoksua, ja oivalluksia voi syntyä yllättävissä hetkissä yllättävin tavoin. Lisäksi olen tehnyt 20 vuoden uran opettajana. Näiden vuosien aikana olen kohdannut ihmisiä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, ja auttanut heitä eteenpäin monenlaisista pulmatilanteista. Muun muassa erilaiset taloudelliset ongelmat ja virastojen kanssa painiminen on tullut erittäin tutuiksi.