Hei, olen Laura

Toimin Siriassa nuotti-valmentajana Uudellamaalla ja SiriaMindissa lyhytterapeuttina. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) ja Siria sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (45op). Parikymmentä vuotta sote-alan erilaisissa tehtävissä hoito-, kuntoutus- kasvatus- ja valmennustyössä on tarjonnut minulle erinomaisen näköalapaikan muuttuvaan yhteiskuntaan ja työelämään. Olen päässyt kulkemaan monenikäisten ihmisten rinnalla muutosprosesseissa ja olemaan läsnä elämän risteyskohdissa. Punainen lanka kaikessa työssäni on mielenterveyden edistäminen.

Työtavaltani olen lempeä, voimavarakeskeinen ja avarakatseinen. Asiakkaani ovat antaneet minulle palautetta aidon kiinnostuneesta, yksilöllisestä kohtaamisesta sekä lämpimästä, päättäväisestä ja turvallisesta prosessin kannattelusta. Saamani palautteet koen ohjenuoranani – jokaisen elämä ja sen toipumis- ja muutosvaiheet ovat ainutlaatuisia. Jokainen meistä myös tarvitsee tukea vuorollaan. 

Sirian lyhytterapeuttina tuen mielelläni Sinua löytämään ja vahvistamaan voimavarojasi ja pystyvyysuskoasi, pysähtymään itsesi äärelle - pohtimaan niin arjen pieniä käytäntöjä kuin elämän isompiakin kysymyksiä. Olen useasti nähnyt motivaation ja tavoitteiden suuntaan työskentelyn voiman muutosten äärellä, mutta yhtä lailla (ja yhä enenevissä määrin) on tärkeää tunnistaa kohdat, joissa aktiivisen muutoksen ja suoritusten sijaan tarvitaan lepoa ja itsemyötätuntoa. Erityisiä kiinnostuksenkohteitani ovat uupumus ja kuormittuminen, neuropsykiatriset haasteet sekä kehon ja mielen yhteys. Olenkin saanut kuluneina vuosina työskennellä nuorten ja aikuisten työelämähaasteiden ja -toiveiden sekä neuropsykiatrisen kuntoutuksen parissa, niin yksilövalmentajana kuin ryhmiä ohjaten.  

Itse voimaannun luonnosta, perheestäni ja ystävistä, kirjoittamisesta ja joogasta sekä (nähtävästi jatkuvasta) opiskelusta. Tällä hetkellä opiskelen Voimauttavan valokuvan perusteita (10op) ja viimeistelen Kirjoittamisen perusopintoja (30op). Luovat ja narratiiviset lähestymistavat ovat myös lyhytterapiani työkaluja ja tapaamisia voidaan halutessasi maustaa vaikkapa kirjallisuusterapian menetelmillä tai kuvallisilla lähestymistavoilla. Lähdetään kuitenkin siitä, mitä Sinulle kuuluu.