ACC- tai PCC-näytöt (ICF) Espanjan Torreviejassa 14.-17.04.2025

Oletko käynyt Sirian coachingkoulutuksen aiemmin tai jonkun muun koulutusorganisaation ICF-pätevän coachingkoulutuksen? Jos olet, voit nyt suorittaa kauttamme joko ACC-tason tai PCC-tason näytöt ja hakea sen jälkeen ICF:n kredentalisointia.

Ne opiskelijat, jotka ovat käyneet vähintään 60h ICF-pätevää coachingkoulutusta, voivat suorittaa Sirian kautta ACC-näytöt erillisinä opintoina, joihin kuuluu 10h mentor-coachingia ja liveharjoittelua oikeiden asiakkaiden kanssa. Tämän avulla opiskelija saa ohjausta oman ACC-näyttönsä tekemiseen ja palautetta omasta coachingtyylistään oikea-aikaisesti sekä mentorilta että asiakkaalta.

Hyväksi voidaan lukea aiemmat koulutustunnit, jotka täyttävät ACSTH-statuksen tai ovat osa ICF:n level 1 tai level 2 opintoja. Nämä koulutustunnit voi olla suoritettuina joko Sirian tai muun ICF:n hyväksymän ohjelman kautta.

Varsinaiseen näyttöön kuuluu ennakkotehtävänä oikean asiakastapaamisen nauhoittaminen, litteroiminen (suomeksi ja englanniksi), itsearviointi ICF-ydintaitoja hyödyntäen ja PCC- tai MCC-tasoisen mentorcoachin palaute nauhoitteesta. Kokonaisnäyttöön liittyy myös live-näyttö, joka nauhoitetaan mentorin ollessa paikalla. Nauhoite litteroidaan ja itsearvioidaan.

Lisäksi ICF:n ACC-pätevyys vaatii CKA:n (coach knowledge assessment) läpäisemisen, mikä tarkoittaa ICF:n omaa erilliskustanteista monivalintatestiä, joka suoritetaan ICF:n kautta. ICF vaatii myös vähintään 100h asiakascoachingia, josta 25h saa olla ilmaiseksi annettua ja loput maksettua. Sisäisenä coachina toimiminen yrityksessä katsotaan maksulliseksi coachingiksi.

ACC-pätevyyttä haetaan Sirian myöntämällä todistuksella ja hakijan omakohtaisella asiakastuntien raportoinnilla ja CKA:n suorittamisella. Siria ei vastaa ICF:n perimistä pätevöitymismaksuista, jotka ovat Siriasta riippumattomia.

Näytöt järjestetään 14.-17.04.2025 Torreviejassa, Espanjassa. Päivien aikana hyödynnetään mm. La Matan luonnonpuistoa, merimaisemia ja historiallisia kohteita. Matkaan kuuluu myös art-coaching -harjoitus, joka syventää matkaa itsetuntemukseen.

Ennen matkaa järjestetään tarvittaessa yhteinen teams-tapaaminen, jossa ohjeistetaan osallistujia tarkemmin.

Tällä matkalla vetäjinä toimivat hyvinvoinnin ja coachingin superammattilaiset Sirkku Ruutu ja Teija Silvola. Heillä on sekä psykologi- että psykoterapeuttikoulutustausta että business coachingin laaja-alaiset tutkinnot.

Osallistujat varaavat itse majoituksensa ja lentolippunsa. Ryhmään otetetaan rajallinen määrä osallistujia. Suoria lentoja Alicanteen lentävät mm. Finnair, Norwegian ja Ryanair. Halvimmillaan lennot tähän aikaan noin 200€ meno-paluu. Alicantesta on noin 40 minuutin matka Torreviejaan. Varaa paikkasi alustavasti jo nyt!

Lue lisää ICF:n sivuilta: https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/updated-credential-paths

The International Coaching Federation (ICF) is the largest coaching association in the world with more than 50,000 members in 145 countries. The ICF began in 1995 and has created rigorous coaching and ethical standards. It certifies individual coaches and coach training programs. 

Valmentajat

Sirkku Ruutu

Sirkku Ruutu

MCC-coach, psykologi (PsM), opettaja (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET), johdon työnohjaaja (STOry), sovittelija, tietokirjailija
Sähköposti
sirkku.ruutu@siria.fi
Puhelinnumero
041 440 4478
Tutustu
Teija Silvola

Teija Silvola

Coach-kouluttaja, KM, Psykologi, Coach PCC (ICF), HHJ, Coaching Supervisor
Sähköposti
teija.silvola@dexter.fi
Puhelinnumero
0400 270504
Tutustu