Hei, olen Sirkku

Olen Sirian toimitusjohtaja ja SiriaMindin osakas. Koulutukseltani olen psykologi (PsM), opettaja (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET, Valvira, Kela), johdon työnohjaaja (STOry), tietokirjailija ja MCC-tason coach (ICF). Olen sertifioitunut tiimien ja johdon business -coachiksi sekä coachien mentoriksi ja työnohjaajaksi. Tarjoan tiimien ja johtoryhmien coachausta, esimiescoachingia, muiden ammatticoachien mentorointia ja työnohjausta, sekä työyhteisöjen/organisaatioiden coachingkulttuurin edistämiseen liittyviä palveluita.

Olen vuosien varrella coachannut satoja johtotason henkilöitä ja tiimejä. International Coach Federationin Suomen jaosto valitsi minut Vuoden Coachiksi 2016. Kirjoitan säännöllisesti tietokirjoja kiinnostavista ohjausalan teemoista. Muun muassa ammatticoacheille suunnattu teos "Coachin työkalupakki" vuodelta 2020 on käsialaani. Uusin kirjani on "Toipumisorientaatio ja ratkaisukeskeisyys lyhytpsykoterapiassa" vuodelta 2022. Parhaillaan kirjoitan uutta kirjaa motivaatiosta.

Viitekehykseni on ratkaisukeskeinen ja olen innostunut ihmisten piilopotentiaalin etsimisestä ja hyödyntämisestä. Minua kiinnostaa terapiamaailmassa salutogeeninen ja toipumisorientoitunut lähestymistapa ja resilienssin kasvattamisen metodit.

Suhtaudun työhöni intohimoisesti ja sytyn aidoista, älykkäistä ja uteliaan tutkivalla tavalla toteutuvista dialogeista opintoryhmissäni. Osaan yhdistellä erilaisia teorioita ja kytkeydyn nopeasti muiden puheenvuoroihin muodostaen niistä systeemisiä mielen karttoja. Erityisen innostunut olen johtajien ja esihenkilöiden coachaamisesta ja ryhmien vetämisestä.

Olen luonteeltani optimistinen ja vaikeissa tilanteissa ryhdyn nopeasti toimimaan omien oppieni mukaisesti: etsien uusia tulokulmia tai vaihtoehtoja etenemiseen ja säilytän toimijuuteni. Haluan elää arvojeni mukaisesti ja vaikka työ on minulle suuri innostuksen lähde, osaan myös laiskotella tarvittaessa. Rentoudun perheeni parissa ja olen kiitollinen pojastani, jonka alkavaa golf-uraa saan seurata läheltä.

Lue lisää

Haastattelut

Sirkku on Suomen ensimmäinen MCC-tason coach. Voit kuunnella hänen haastattelunsa alla olevan linkin kautta.

Play