Virtual Business Coach

Sisältö

Coachingissa yhdistyy luovalla ja tehokkaalla tavalla sekä yksilön että organisaation kehittyminen ja tavoitteellisuus. Coaching tarjoaa paikan pysähtyä tietoisesti miettimään omia mahdollisuuksia, johtamiskäsityksiä ja oman päätöksenteon perusteita.

Sirian Virtual Business Coach -koulutus kuuluu ratkaisukeskeiseen Certified Coach –solution focused (CCSF) -ohjelmaan. Koulutus perustuu kansainvälisen coaching-yhdistyksen (ICF) määrittelemiin coachin ydintaitoihin http://www.icffinland.fi/tietopankki/.

Koulutuksessa sovelletaan valmentavaa ja ratkaisukeskeistä johtamiskäsitystä, poikkitieteellisiä vaikuttamisen teorioita sekä tunnustettuja oppimisen, muutoksen ja motivaation teorioita.

Koulutusjaksojen ajat:

 • 23.03.2022 (9-16)
 • 29.04.22 (9-12)
 • 09.05.22 (9-12)
 • 7.6.22 (9-16)
 • 6.9.22 (9-12)
 • 28.10.22 (9-16)

Oppimistavoitteet

Koulutuksessa opit ammattimaisen coachin ydintaidot ja omaksut niihin liittyvät konkreettiset työvälineet, joita pystyt hyödyntämään työssäsi välittömästi. Näin pystyt valmentavan ja oivalluttavan työskentelyotteen kautta motivoimaan coachattaviasi, henkilöstöäsi tai muita ohjattaviasi saavuttamaan tavoitteensa ja kokemaan työnsä mielekkääksi.

Saat eväät erilaisten ihmisten osallistamiseen, aktivointiin ja sitouttamiseen, ongelmanratkaisukyvyn kehittämiseen sekä valmentavan ja osallistavan yrityskulttuurin/työkulttuurin/ coachingkulttuurin luomiseen. Ymmärrät johtamisen haasteita ja esimiestyön ilmiöitä. Palautetaitosi kehittyvät ja itsesi johtaminen tulee tietoisemmaksi.

Saavutetut ydintaidot, työvälineet ja osaaminen vahvistavat itsetuntemustasi ja johtamisotettasi. Tästä on hyötyä - teet sitten työtä esimiehenä, asiantuntijana, sisäisenä tai ulkoisena coachina tai yrittäjänä.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutus sopii kaikille, jotka tekevät työtä ihmisten kanssa. Esimerkiksi johtajat, esimiehet, HR-ammattilaiset, kouluttajat, työnohjaajat, valmentajat, konsultit, myyjät, opetustyötä tekevät, sosiaali- ja terveysalalla toimivat sekä muutosprosessien ohjaajat hyötyvät koulutuksesta.

Koulutuksen rakenne

ICF -sertifioitu coachkoulutus toteutetaan verkkovälitteisesti zoomissa tai teamsissa. Koulutus perustuu kansainvälisen coaching-yhdistyksen (ICF) määrittelemiin coachin ydintaitoihin ja antaa pätevyyden toimia työelämän ammattimaisena coachina.

Aiempaa kokemusta etäyhteyksien käytöstä ei tarvita, mutta tietokoneen ja nettiyhteyden osallistujat tarvitsevat.

Koulutukseen kuuluu:

 • Yhteensä 36h koulutusta
 • 4,5 koulutuspäivää online
 • Kansainvälisesti pätevät coachingkoulutustunnit (ACSTH tai CCE 36h)
 • Vertaisryhmätyöskentelyä
 • Vertaiscoachaamista
 • Oikeiden asiakkaiden etäcoachaamista
 • Kirjallisuuteen tutustumista
 • Oman työotteen tutkimista
 • Etiikkawebinaari (3h)

Kun olet suorittanut koulutuksen hyväksytysti, saat nimikkeen Certified Virtual Business Coach.

Hakeminen

Edellytyksenä koulutukseen hakeutumiseen on riittävä työelämäkokemus ja soveltuva pohjakoulutus, jotka käsitellään yksilöllisesti hakemusten hyväksymisen yhteydessä ja mahdollisessa lyhyessä puhelinhaastattelussa ennen koulutuksen alkua. Eduksi hakuprosessissa katsotaan kokemus ryhmien ja yksilöiden ohjaamisesta ja/tai johtamiskokemus.

Kustannukset

Koulutuksen kustannukset ovat 2450,00 € (plus alv 24%).

Kouluttajat

Kouluttajat Sirkku Ruutu (MCC) ja Teija Silvola (PCC) ovat psykologian, kasvatustieteen ja coachingin moniosaajia ja heillä on laaja kokemus johtajien, työyhteisöjen ja yksilöiden kehittämisestä ja coachaamisesta.

Sirkku on Suomen ensimmäinen MCC (Master Certified Coach) ja hänet valittiin vuoden coachiksi 2016.

Valmentajat

Teija Silvola

Teija Silvola

Coach-kouluttaja, KM, Psykologi, Coach PCC (ICF), HHJ, Coaching Supervisor
Sähköposti
teija.silvola@dexter.fi
Puhelinnumero
0400 270504
Tutustu
Sirkku Ruutu

Sirkku Ruutu

MCC-coach, psykologi (PsM), opettaja (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET), johdon työnohjaaja (STOry), sovittelija, tietokirjailija
Sähköposti
sirkku.ruutu@siria.fi
Puhelinnumero
041 440 4478
Tutustu