Hei, olen Juha

Toimin Siriassa kouluttajana eri koulutusohjelmissa päihde- ja peliriippuvuuteen liittyvissä teemoissa. Olen pitkän linjan riippuvuuden hoidon ammattilainen, luennoitsija ja kouluttaja. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja yhteisöpedagogi (AMK). Työkokemusta on kertynyt lääkkeettömästä ja lääketuetusta päihdehoidosta, lastensuojelutyöstä päihdeperheiden vanhempien kanssa, sekä nuorten yksilöohjauksesta. Tällä hetkellä työskentelen Rehab365 päihde- ja peliriippuvuuden hoitoklinikalla kuntoutuspäällikkönä ja vastaavana päihdeohjaajana. isännöin myös Suplan ilmaispalvelussa julkaistavaa addiktioita käsittelevää Syvällä- podcastia.

Addiktioiden hoidossa minua kiinnostaa erityisesti riippuvuuden syntymiseen vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen, addiktion vaikutukset ihmiseen ja miten addiktioista vapaudutaan.

Nuorena aikuisena koettu huumeriippuvuus ja raitistuminen ovat vaikuttaneet merkittävästi uravalintaani. Haluan olla mukana kehittämässä toipumiskeskeistä riippuvuudenhoitoa Suomessa,  jotta mahdollisimman moni päihde-ja peliriippuvainen saisi mahdollisuuden muuttaa elämäänsä suuntaa.

Työssäni minua motivoi muutos. Nautin kun näen asiakkaideni löytävän toivoa ja uskoa toipumiseensa, ymmärtävän itseään paremmin ja löytävän itsestään kykyjä ja voimavaroja selvitä elämänhaasteista. Olen työskennellyt nuorena addiktoituneiden ja rikoskierteeseen ajautuneiden ihmisten kanssa, elämässään ammatillisesti hyvin pärjäävien korkeasti koulutettujen, sekä huippu- urheilijoiden kanssa. Jokaisen asiakkaan kohdalla ratkaisu on löytynyt selviytymistaitojen kehittämisen, toipumista tukevien ihmissuhteiden, sekä hyvinvoinnin lisäämisen kautta.

Sloganini on ”hyvinvoiva ihminen ei addiktioidu”.

Olen innoissani ja kiitollinen yhteistyöstäni Sirian kanssa. Koen olevani etuoikeutettu, että saan olla mukana Sirian hienossa työssä. Nähdään koulutuksissa!

Lue lisää