Hei, olen Niina

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, työnohjaaja, väitöskirjatutkija, VTM ja laillistettu sosiaalityöntekijä. Valitsin aikoinani psykoterapiakoulutukseen mennessäni ratkaisukeskeisen viitekehyksen, kun pohdin, miten itse haluaisin tulla kohdatuksi asiakkaana.

Toimin Siriassa lyhytterapeuttien pääkouluttajana ja mm. traumainformoidun työotteen kouluttajana erilliskoulutuksissa ja SiriaMindissa työnohjaajana ja lyhytpsykoterapeuttina. Koulutustyylini on osallistava sekä teorian ja käytännön integroiva. Aiemmin olen toiminut Turun yliopistossa yliopisto-opettajana ja opiskelijat ovat valinneet minut vuoden luennoitsijaksi. Koulutan mielelläni ratkaisukeskeistä viitekehystä, sillä se on dialoginen, asiakasta kunnioittava ja voimaannuttava työskentelytapa, johon itse uskon ja jonka vaikuttavuuden näen asiakastyössäni.

Teen psykoterapeutin työtä nuorten ja aikuisten parissa. Erityisosaamista minulla on kriisityöstä, traumoista, riippuvuusongelmista ja mielenterveyden häiriöistä. Asiakastyön lisäksi teen väitöskirjatutkimusta erokonflikteista ja huoltoriidoista. Kouluttaudun säännöllisesti ja olen hankkinut lisäosaamista erikoistumalla psykofyysiseen psykoterapiaan ja psyykkisten traumojen hoitoon sertifioitumalla EMDR I- ja II-tason terapeutiksi.

Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa, mikä on itselle tärkeä keino rentoutua, aistia luonnon kauneutta ja kokea merkityksellisiä hetkiä.

Lue lisää