NUOTTI-valmennus on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua matalan kynnyksen nuoren ammatillista kuntoutusta. NUOTTI-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja hakemusta.

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Heikentyminen jollain toimintakyvyn osa-alueella estää tai rajoittaa nuoren tulevaisuuden suunnittelua tai opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai estää nuorta jatkamasta opintojaan.  

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on saada nuori kiinnostumaan elämäntilanteestaan, taidoistaan, vahvuuksistaan ja tulevaisuuden suunnittelusta sekä opiskeluun tai työelämään suuntautumisesta. Nuottivalmennuksen ajan nuorella on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa.

Prosessi etenee näin:

1.    Soita Kelaan ja kerro, millä tavoin työ-tai opiskelukykysi on tällä hetkellä kadoksissa tai mitkä asiat sinua hiertävät ja mihin toivot nuottivalmennukselta tukea. Kelan puhelinnumero on 020 692 205. Kerro, että kyse on nuottivalmennuksesta ja toivot palveluntuottajaksi Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy:n valmentajaa.

2.    Kela tekee päätöksen, lähettää sen palveluntuottajalle (Siria Oy) ja valmentajamme ottaa sinuun välittömästi yhteyttä päätöksen saavuttua.

3.    Olet hyvissä käsissä. Valmennus voi alkaa

Lue lisää: www.kela.fi/nuottivalmennus

Sirialla on 18 osaavaa ratkaisukeskeistä nuottivalmentajaa, joilla kaikilla on lyhytterapian opinnot hallussaan

Jos koet, että toimintakykysi on heikentynyt ja tarvitset rinnallesi toisen ihmisen henkilökohtaista valmennusta tai sparrausta esim. opintojesi edistämiseen, uuden suunnan löytämiseen, itsetuntemuksesi kasvattamiseen, sosiaalisissa tilanteissa rohkaistumiseen, vahvuuksiesi löytämiseen, oman motivaatiosi edistämiseen tai muuten vain keinoja eteenpäin, nuottivalmennus voi olla sinun juttusi. Nuorelle valmennus on ilmaista ja valmentaja auttaa sinua konkreettisesti löytämään oman polkusi tässä elämässä. 

Meillä on tarjota aidosti välittäviä ja sinun tarpeesi kuulevia valmentajia lähes koko Suomen alueelle. Valmentajillamme on ratkaisukeskeisen lyhytterapian opintojen lisäksi jatkuva oma työnohjaus, säännölliset kehittämis-/koulutuspäivät ja yhteinen halu tehdä nuottivalmennuksesta Suomen parasta. Heidän valmennettavanaan olet hyvissä käsissä. Katso lyhyt video ratkaisukeskeisestä työskentelystä.

Klikkaa esiin ja tulosta esite Sirian nuottivalmentajista.

Kaikista NUOTTI-valmennuksen palveluntuottajista voit tehdä haun Kelan kautta:

Kohta 1: Valitse "Etsin palveluntuottajaa, jolla on oikeus antaa ammatillista kuntoutusta".

Kohta 2: Kirjoita kenttään asuinkuntasi.

Kohta 3: Valitse NUOTTI-valmennus.

Kohta 4: Klikkaa "Hae"

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Nuottivalmennus-sivusto Facebookissa

Facebook

Sirian oma sivusto Facebookissa